Pjesma "Everybody Hurts" grupe R.E.M. proglašena je najdepresivnijom pjesmom svih vremena, piše britanski list Telegraph.
Prema studiji koju je naručio kazališni producent David King, sedam od deset muškaraca i 90% žena može zaplakati kada sluša tužnu pjesmu. Slijede ju "Candle In The Wind" (Elton John) i "The Living Years" (Mike + The Mechanics).
Istraživanjem je također otkriveno da 84% muškaraca između 18. i 24. godine mogu rastužiti tužne pjesme, dok taj broj pada na 74% kod muškaraca starijih od 55 godina.
King je ovo istraživanje naručio kako bi otkrio više o onome što on naziva 'moć glazbe': "Interesiralo me da saznam više o moći glazbe i tome kako ona utječe na nas. Iskreno, iznenadio sam se brojem muškaraca koji pokazuju tako snažne reakcije na glazbu".
20 najtužnijih pjesama prema ovom istraživanju:
Everybody Hurts - R.E.M.
Candle In The Wind - Elton John
The Living Years - Mike + The Mechanics
I Will Always Love You - Whitney Houston
Nothing Compares 2 U - Prince/Sinead O'Connor
Hallelujah - Leonard Cohen/Alexandra Burke/Jeff Buckley
My Heart Will Go On - Celine Dion
Fix You - Coldplay
Seasons In The Sun - Terry Jacks
Without You - Harry Nilsson
Yesterday - The Beatles
All By Myself - Eric Carmen
My Way - Frank Sinatra
Sound Of Silence - Simon And Garfunkel
Ain't No Sunshine - Bill Withers
Love Will Tear Us Apart - Joy Division
Leaving On A Jet Plane - Peter, Paul And Mary
Eleanor Rigby - The Beatles
Annie's Song - John Denver
Everybody's Got To Learn Sometimes - Korgis
Prije nekoliko mjeseci pjesma "Everybody Hurts" također je dobila i titulu pjesme koja najčešće rasplače pripadnike muškog roda.
Prema studiji koju je naručio kazališni producent David King, sedam od deset muškaraca i 90% žena može zaplakati kada sluša tužnu pjesmu. Slijede ju "Candle In The Wind" (Elton John) i "The Living Years" (Mike + The Mechanics).
Istraživanjem je također otkriveno da 84% muškaraca između 18. i 24. godine mogu rastužiti tužne pjesme, dok taj broj pada na 74% kod muškaraca starijih od 55 godina.
King je ovo istraživanje naručio kako bi otkrio više o onome što on naziva 'moć glazbe': "Interesiralo me da saznam više o moći glazbe i tome kako ona utječe na nas. Iskreno, iznenadio sam se brojem muškaraca koji pokazuju tako snažne reakcije na glazbu".
20 najtužnijih pjesama prema ovom istraživanju:
Everybody Hurts - R.E.M.
Candle In The Wind - Elton John
The Living Years - Mike + The Mechanics
I Will Always Love You - Whitney Houston
Nothing Compares 2 U - Prince/Sinead O'Connor
Hallelujah - Leonard Cohen/Alexandra Burke/Jeff Buckley
My Heart Will Go On - Celine Dion
Fix You - Coldplay
Seasons In The Sun - Terry Jacks
Without You - Harry Nilsson
Yesterday - The Beatles
All By Myself - Eric Carmen
My Way - Frank Sinatra
Sound Of Silence - Simon And Garfunkel
Ain't No Sunshine - Bill Withers
Love Will Tear Us Apart - Joy Division
Leaving On A Jet Plane - Peter, Paul And Mary
Eleanor Rigby - The Beatles
Annie's Song - John Denver
Everybody's Got To Learn Sometimes - Korgis
Prije nekoliko mjeseci pjesma "Everybody Hurts" također je dobila i titulu pjesme koja najčešće rasplače pripadnike muškog roda.