Američka glumica Ema Stoun, čiji se film ‘Čudesni Spajdermen’ trenutno prikazuje u bioskopima, otkrila je da je kao devojčica imala jake napade panike i teskobe koje je pobedila uz pomoć glume.
‘Prvi napad panike imala sam sa osam godina. Moja mama nije smela da ostavlja poruke u mojoj kutiji sa užinom jer bih se odmah setila nje i poželela da pobegnem iz škole kući. I stalno sam bila bolesna’, ispričala je dvadesettrogodišnja glumica.
Ema je išla na terapije koje su joj delimično pomogle, a pravi lek je pronašla kada je dobila ulogu u školskoj predstavi. Nastup na pozornici pomogao joj je da stekne samopouzdanje.
‘U početku mi je bilo veoma teško da idem na probe jer nisam želela da se odvajam od majke, ali onda sam se setila kako se dobro osećam na pozornici. Upoznala sam ljude poput sebe, koji vole iste stvari kao ja. Pozornica je postala mesto na kojem sam mogla da se izrazim i budem svoja’, kazala je glumica koja je sa 14 godina nagovorila roditelje da joj dozvole da napusti školu i posveti se glumačkoj karijeri.
‘Gluma je dala smisao mom postojanju. Želela sam da zasmejavam ljude. Humor je bio moj hobi. Naučio me kako da se nosim sa životnim udarcima’, ispričala je Ema koja je u vezi s kolegom iz ‘Čudesnog Spajdermena’ Endruom Garfildom.
Gloria.rs